IMPLANTARE DE STIMULATOR UNICAMERALEfectuat de catre: medicul cardiolog supraspecializat in stimularea cardiaca
Lista de asteptare Lista de asteptare la spitalul public pentru cazuri elective (ne-aminentatoare de viata): 2-4saptamani.
Durata procedurii: 60-90 minute
Anestezie: Locala (prepectoral stang de cele mai multe ori)
Tehnica: abord venos (vena cefalica sau subclavie), avansare sonda de stimulare in AD/VD, testare parametrii de functionare, conectare generator de puls, sutura.
Indicatii: Boala de nod sinusal, Blocul atrio-ventricular paroxistic, bloc trifascicular cu sincopa de cauza cel mai probabl cardiaca, fibrilatia atriala cu alura ventriculara lenta.
Recomandari inainte: necesita intreruperea unor medicamente anticoagulante cu 1-2 zile inainte (intrebati medicul curant), ras pe piept.
Pentru a va inscrie pe lista de asteptare, completati formularul de jos si trimiteti consimtamantul semnat de catre pacient, impreuna cu consultul medicului electrofiziolog in care se specifica recomandarea pentru implantarea de stimulator, puteti atasa si restul de documente medicale relevante (EKG repaus, EKG in criza, ecografie cardiaca, Holter EKG sau TA, IRM cord, analize de sange, test de efort)
Click aici pentru a descarca consimtamantul