IMPLANTARE DE STIMULATOR TRICAMERAL (Terapie de resincronizare cardiaca CRT-P)Efectuat de catre: medicul cardiolog supraspecializat in stimularea cardiaca
Lista de asteptare Lista de asteptare la spitalul public pentru cazuri elective (ne-aminentatoare de viata): 3-6 saptamani.
Durata procedurii: 2-4ore
Anestezie: Locala (prepectoral stang de cele mai multe ori)
Tehnica: abord venos (vena cefalica sau subclavie), avansare sonde de stimulare in AD/VD/VS prin SC, testare parametrii de functionare, conectare generator de puls, sutura.
Indicatii: blocul major de ramura dreapta sau stanga cu insuficienta cardiaca (FEVS <35%) si asincronism documentat, fibrilatia atriala cu bloc complet si FEVS <35%, blocul atrio-ventricular cu FEVS <35%, disfunctia contractila mediata de stimulare.
Recomandari inainte: necesita intreruperea unor medicamente anticoagulante cu 1-2 zile inainte (intrebati medicul curant), ras pe piept.
Pentru a va inscrie pe lista de asteptare, completati formularul de jos si trimiteti consimtamantul semnat de catre pacient, impreuna cu consultul medicului electrofiziolog in care se specifica recomandarea pentru implantarea de stimulator, puteti atasa si restul de documente medicale relevante (EKG repaus, EKG in criza, ecografie cardiaca, Holter EKG sau TA, IRM cord, analize de sange, test de efort)
Click aici pentru a descarca consimtamantul