Test de efort EKG pe cicloergometru

   

Efectuat de catre: Medic specialist Cardiologie/Aritmologie/Cardiologie interventionala
Durata: 30-45 minute
Pregatire: se recomanda prezentarea cu toate documentele medicale ce contin informatii despre istoricul medical al pacientului, recomandarea pentru test de efort, semnarea consimtamantului la receptia clinicii (acordul pacientului pentru test de efort), imbracaminte ce nu ingreuneaza efortul pe bicicleta.
Pret: 410 LEI

Despre testul de efort:

Atunci cand anumite simptome ale pacientului nu se potrivesc cu durerile tipice din angina pectorala, dar totusi ridica suspiciunea de boala a arterelor inimii SAU pacientul este considerat la risc crescut, se indica testul de efort ca prima etapa de investigație, pentru a lamurii problema. In timpul testului de efort, inima este solicitata de 5X mai mult fata de starea de repaus, astfel, atunci cand testul de efort este pozitiv (aparitia modificarilor EKG sugestive de ischemie cardiaca), specificitatea lui ajunge pana la 80% in a diagnostica o ingustare a arterelor inimii.

Acesta de asemenea este recomandat de rutina pacientilor ce au suferit un infarct miocardic, dupa ce au atins un stadiu stabil de boala, o data pe an, pentru a urmari progresia leziunilor la nivelul arterelor coronare si functia stentului implantat in urma infarctului suferit.

In bolile aritmice, testul de efort se indica in evaluarea pacientilor cu aritmii ventriculare (extrasistole ventriculare), pacientii cu preexcitatie (sindrom WPW), sau pacientii cu aritmii declansate la efort care nu au fost inca documentate. O indicatie mai poate fi tulburarea de conducere suspectata sau dovedita fara simptome (BAV GR I sau BAV Tip II mobitz I).

Testul de efort pe bicicleta se desfasoara pe mai multe etape, incepand de la un efort usor (40W) pana la efort fizic intens, in functie de toleranta pacientului, se poate ajunge pana la maxim 400W, tinta este atingerea frecventei cardiace maximale raportat la varsta pacientului (220 - varsta).