AVIZ CARDIOLOGIC PENTRU ATLETI

 

Siguranța practicării sportului de performanță

   

ICC oferă soluții de la cei mai buni specialiști

Clinica ICC ofera aviz cardiologic pentru practicarea sportului de performanta

Avizul cardiologic necesita obligatoriu urmatoarele investigatii in prealabil: Masurarea tensiunii arteriale, EKG, Ecografie cardiaca, Holter EKG, testare la efort, scurt istoric personal si familial.

Optional, in functie de patologia suspectata, medicul va poate recomanda suplimentar efectuarea unui RM de Cord si analize de sange.

Daca aveti deja investigatiile sus-mentionate, completati formularul de jos, medicul/echipa interCardioClinique® va analiza documentele si istoricul si in functie de rezultate va poate elibera avizul pentru practicarea sportului de performanta. Taxa pentru eliberarea avizului parafat de catre medicul specialist este de 800 RON. In caz de aviz NEGATIV (contraindicatie pentru sportul de performanta) taxa se reduce la 200 RON.

In cazul in care nu ati efectuat investigatiile sus-mentionate, puteti opta pentru pachetul "sportiv de performanta" in cadrul interCardioClinique®, ce include: Electrocardiograma (EKG), Consult Caridologic/Aritmologic cu examen clinic si masurare de TA (± Holter TA), Ecografie Cardiaca, Testare EKG la efort, Montarea unui Holter EKG, Pulsoximetrie. Pretul pachetului "sportiv de performanta" (incluzand avizul dupa efectuarea investigatiilor) este de 1400 RON. Optional, in functie de caz si de diagnostic, medicul va poate recomanda sa efectuati separat analize de sange ± RM de cord.
Prezenta urmatoarelor afectiuni la atleti indica risc cardiovascular crescut: Aritmia extrasistolica supraventriculara sau ventriculara, tulburarile de conducere atrio-ventriculare (Blocul atrio-ventricular), tulburarile de conducere intraventriculare (blocul de ramura dreapta sau stanga), pericardita acuta sau miopericardita, amiloidoza cardiaca, displazia aritmogena de ventricul drept, sindrom Brugada, Sindrom QT lung sau scurt, cardiomiopatie hipertrofica, Sindrom Marfan, Bicuspidie aortica, ectazie/anevrsim de aorta toracica sau abdominala, valvulopatii, cardiopatia ischemica, hipertensiune arteriala si hipertensiunea pulmonara.

In functie de investigatii si de diagnostic, medicul va poate da avizul pentru practicarea sportului sau va poate contra-indica sportul de performanta, limitandu-va la sporturi ce nu necesita efort fizic intens.

Completati formularul de mai jos pentru a beneficia de serviciu:

Sunteti diagnosticat cu o boala cardiaca?
DANU
Daca da, mentionati diagnosticul

V-ati pierdut vreodata starea de constienta?
DANU
Daca da, ati simtit palpitatii inainte (batai rapide la inima)?
DANU

Aveti o boala genetica diagnosticata in familie?
DANU
Daca da, mentionati boala

Aveti rude de gradul I care au murit subit? (deces la o persoana tanara aparent sanatoasa)?
DANU
Daca da, mentionati varsta la care a survenit decesul

Aveti simptome in repaus?
DANU
Daca da, mentionati simptomele

Aveti simptome in timpul efortului?
DANU
Daca da, mentionati simptomele in timpul efortului

Sportul practicat:
Bob/SanieAruncări (atletism)GimnasticăArte marțialeCățăratNavigatSchi nauticRidicare de greutățiWindsurfingBody buildingSchi coborâreSkateboardingSnow boardingWrestlingBoxCanoeCaiacCiclismDecatlonCanotajPatinaj vitezăTriatlonTir cu arculCurse autoScufundăriEchitațieMotociclismFotbal americanSărituri (atletism)RodeoRugbyAlergare (sprint)SurfingÎnot sincron”Ultra” racingBaschetHochei pe gheațăSchi fond (skating)LacrosseAlergare (distanță medie)ÎnotHandbalTenisBowlingCricketCurlingGolfTir cu pușcaYogaBasebal/SoftbalScrimăTenis de masăVoleiBadmintonSchi fond (clasic)Hochei pe iarbăOrientare turisticăMarșRaquetbal/squashAlergare (distanțe lungi)Fotbal

Upload documente: consult, EKG, ECOGRAFIE CARDIACĂ, TEST EKG la efort, Holter EKG, Holter TA (tensiune arterială), RM de Cord, analize (.pdf|.doc|.docx) (maxim 10 documente)